top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode.
Glemt din adgangskode?

 

 

 

 

Se dine elektroniske recepter

Medicinprofil og receptserver
 
Medicinprofilen
er det system, som Danmark bruger til at levere en elektronisk oversigt på internettet over de receptordinerede lægemidler, som hver enkelt dansker har købt på apoteket.
Adgang til medicinprofilen sker via
hvor man kan oprette en digital profil. Medicinprofilen bruges af borgere, læger og apoteker i Danmark.
 
Medicinprofilen
indeholder også en receptserver-funktion, som samler alle recepter, der ikke er udstedt på papir, i et sikkert system, som både borgeren, lægen og apoteket har adgang til. På receptserveren håndteres ca. 1,5 mio. recepter om måneden.
Alle landets apoteker er koblet til receptserveren.

Receptserveren
er en service, hvor alle elektroniske recepter opbevares. Den enkelte borger har herefter adgang til at se og administrere* sine egne ordinationer på sin egen medicinprofil via www.sundhed.dk
(*administrere betyder i denne sammenhæng, at borgeren har mulighed for at dirigere ikke-adresserede recepter til et bestemt apotek, og desuden også kan inaktivere en ordination, hvis man ikke længere har brug for medicinen.
 
For apoteket medfører elektroniske recepter en stor arbejdsmæssig lettelse, idet arbejdet med at beregne pris og skrive etiketter foregår næsten fuldautomatisk - når den elektroniske recept er udfyldt korrekt.

 

Copyright © A-apoteket - All Rights Reserved.