top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode.
Glemt din adgangskode?

 

 

 

 

Dosispakket medicin

   

Hvad er dosispakket medicin
   
Dosispakket medicin eller dosisdispensering er 2 ord for samme ting. Medicinen pakkes i poser, og er klar til brug. Indholdet i posen er den medicin, der skal tages på et tidspunkt. Det kan f.x. være morgen, middag og aften. Nogle kan have brug for bare at tage en dosis om dagen, måske morgen eller til natten. Andre kan have brug for at tage medicin op til 6 gange om dagen. Det er muligt at tilpasse antallet af poser pr. dag, så det passer til alle.
I en dosispakket rulle er der medicin til 2 uger. Når de 2 uger er gået vil der automatisk være en ny portion klar til dig fra apoteket.

Varighed
Når apoteket har modtaget recepter, hvor der står, at de skal dosisdispenseres fortsætter denne ordning automatisk, indtil den opsiges. Hver 2. uge er der en ny dosisrulle klar. 
 
Det er muligt at bestille en ekstra rulle, hvis man f.x. skal på ferie. Husk at bestille mindst en uge før, den nye rulle skal være klar. 
På Høng og Gørlev apotek starter de nye ruller sædvanligvis om mandagen. Den nye portion er klar til udlevering den torsdag eftermiddag, hvor den første dosis i rullen er om mandagen i  ugen efter.
Mindst hvert 2. år skal lægen tage stilling til, om det fortsat er de rette lægemidler, der er i dosispakningen. Apoteket sørger for denne fornyelse hos lægen.  
 
Ændringer eller ophør i dosispak 
Der går tid med at indtaste ændring, eller ophør af dosispak, både på Høng apoteket og på pakke apoteket (Virum dosispak) Produktion af rullerne og forsendelse fra Virum apotek til Høng apotek tager også tid.
Hvis der skal ske ændringer eller ordningen skal ophøre, skal der gives besked til Høng apotek senest mandag kl. 12, ugen før en ny rulle begynder.
Gives der besked senere er man forpligtiget til at aftage den næste dosispakningsrulle. 
 
Vil du vide mere
På apoteket kan du gratis hente brochuren Dosispakket medicin. 
 


 

Copyright © A-apoteket - All Rights Reserved.